Blind lyd - Podcasts fra IBOS

3. Vold mod mennesker med handicap - Psykisk vold: Historien om Christina (Miss Blindspot)

March 2, 2021

Mennesker med handicap er i særlig risiko for at blive udsat for vold. Ofte er gerningsmanden én de kender.

Christina Nahnsen voksede op på en gård i Vestjylland, lidt udenfor Varde, i 1980erne. Christina er næsten blind - hun har kun fem procent syn. De første 7-8 år af hendes liv var synet helt normalt. Men det var hverdagen ikke. Hvis hun ikke spiste op, for eksempel, var der konsekvenser:

”Så skulle jeg ud i stalden, hvor svinene hørte til. Så hev han bukserne ned på mig og så slog han – han slog hårdt og igen og igen og igen. Og jeg skreg. Det var virkelig ikke rart. Jeg kan huske, at jeg lå over hans ben og hang ned med hovedet - han havde sat benet op på en ting, måske kanten af fodertruget, der var muret ude i kanten - Og så kan jeg også huske, at når jeg hang med hovedet ned, så kunne jeg se hans arm kom langt om bag ryggen og så slog han.”

I denne podcast kan du høre Christina fortælle sin historie. Om at blive udsat for både fysisk og psykisk vold. Og du kan møde terapeut Mette Thyghøj fra Lev uden vold, der fortæller om de konsekvenser, det har for et barn at blive udsat for fysisk og psykisk vold.

Serien er produceret af IBOS med økonomisk støtte fra Offerfonden.

  • Julie Giese, studievært
  • Christina Nahnsen, voldsramt
  • Mette Thyghøj, terapeut, Lev uden vold
  • Maria Krøl, psykolog, Instituttet for blinde og svagsynede - IBOS

Podbean App

Play this podcast on Podbean App