Blind lyd - Podcasts fra IBOS

2. Vold mod mennesker med handicap - Fysisk vold: Historien om Fabian

March 2, 2021

Mennesker med handicap er i særlig risiko for at blive udsat for vold. Personer uden sprog er en særlig sårbar gruppe.

I denne podcast skal du høre historien om Fabian. Han er 23 år og har en autisme spektrum forstyrrelse, er mentalt retarderet og så har han epilepsi. Fabian bor på et bosted. Fabian har ikke noget verbalt sprog, men har et meget tydeligt kropssprog.

”Fabian er af natur en glad dreng - superglad for hans familie og superglad for at hygge sig. Han er sådan en, der elsker en god kop kaffe - mange gange på en dag. Når vi besøger ham, så er han sådan, at han godt kan lide at gå lidt rundt i hans lille lejlighed og danse. Gerne med sådan et glimt i øjet, lidt drillende ud, og det er alt sammen et udtryk for, at han virkelig hygger sig ved, at vi er der og vi får kaffe sammen. Han er en spilopmager, sådan har han altid været,” fortæller Fabians mor Lise.

Men så begyndte Fabian at ændre adfærd.

”Når jeg havde Fabian med ude på ture eller med hjemme, så vil han ikke med tilbage til bostedet, ligesom han havde meget svært ved - meget ekstremt svært ved at lade mig gå,” husker Lise.

Ingen kan forklare ændringen i Fabians adfærd, før telefonen en dag ringer: Det er en medarbejder fra kommunen. De har modtaget en anonym indberetning om, at en navngiven medarbejder på bostedet har udøvet vold mod Fabian.

Hør hele historien om Fabian i podcasten.

Serien er produceret af IBOS med økonomisk støtte fra Offerfonden.

Medvirkende:

  • Julie Giese, studievært
  • Lise, mor til Fabian
  • Mette Thyghøj, terapeut, Lev uden vold

Podbean App

Play this podcast on Podbean App